Dialog i fokus när ny näringslivsstrategi tas fram

Publicerad

Personer i ett rum under en presentation.

Värmdö har sedan 2023 ett näringslivsråd där kommunen tillsammans med näringslivet arbetar fram en ny näringslivsstrategi. Arbetet med att forma den nya strategin är i full gång.

Under februari och mars har olika branschworkshopar med cirka 100 inbjudna företagare från olika branscher genomförts för ökad dialog och input kring vilka fokusområden företagen ser som viktiga. Under onsdagen 11 april tog näringslivsrådet tillsammans med politiken och förvaltningsledningen nästa steg i arbetet, och veckan därpå träffas branscherna samtidigt för en workshop.

– Jag är glad över det engagemang som företagen visar genom att bidra i arbetet med den nya näringslivsstrategin. För oss är det viktigt att få kunskap och förståelse för näringslivets olika behov, utmaningar och möjligheter så att vi som kommun kan möjliggöra bästa utvecklingen för Värmdö, säger kommunstyrelsens ordförande, Carl Kangas (S).

Värmdös nya näringslivsstrategi ska bli ett underlag för styrning och prioritering av kommunens näringslivsarbete till stöd för näringslivets utveckling.

– Vilken kraft vi får när kommun och näringsliv går samman. Det har varit oerhört givande dialoger under workshoparna, och det skapar även andra synergier och ringar på vattnet, säger Ulla Rådling, näringslivschef.

"En bra kommun bygger på människors samspel"

Även representanter från Värmdös näringsliv ser ljust på arbetet som genomförs, särskilt de workshops som verkar som forum för arbetet.

– Det är jättenyttigt att träffa företagare och branschkollegor tillsammans med kommunen. Man knyter kontakter och hittar samband, en levande och bra kommun bygger på människors samspel och det är precis vad workshoparna är, säger Pelle Paulsson, VD ICA Maxi Värmdö.

En analysrapport av Värmdös näringslivsstruktur och utvecklingsförutsättningar kommer tillsammans med resultat från workshoparna utgöra underlag för den nya strategin.

Följ Värmdö näringsliv på Instagram för att se vad de andra representanterna inom näringslivsrådet säger om arbetet med den nya strategin.

Värmdö Näringsliv på instagram Länk till annan webbplats.