Ett 100-tal företagare på årets första Frukostakademi

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Idag gick årets första Frukostakademi av stapeln i Gustavsbergsteatern. Ett 100-tal företagare från Värmdö och Nacka fick lyssna till Oskar Juhlin och Ragnar Flink hur det är att ta ett anrikt varumärke in i framtiden – med hjälp av varandra.

Oskar Juhlin, vd på Gustavsbergs porslinsfabrik och Ragnar Flink, vd och ägare av Hotell Blå Blom och Skeviks Gård berättade om sina erfarenheter av nytänkande och entreprenörskap, hur de tar draghjälp av varandra, misstagen de lärt sig av och planerna för framtiden.

Fantastiskt att se så många företagare på plats denna morgon. Vilken energi och inspiration Oskar och Ragnar gav oss, och vilken frukost det bjöds på. Jag känner en enorm stolthet över Värmdös dynamiska näringsliv – den unicitet Värmdö har kring vår bruksort och vår fina skärgård, säger Ulla Rådling, näringslivschef Värmdö kommun.

För tre år sedan klev industridesignern Oskar in som ny vd på den nedläggningshotade porslinsfabriken i Gustavsberg. Målet var att skapa en hållbar framtid för såväl varumärket som porslinstillverkningen. Oskar pratade om hur det är att förvalta en snart tvåhundra år gammal verksamhet så att den blir relevant för såväl kunder över hela världen som hemorten Gustavsberg.

Ragnar berättade om Porslinsfabrikens och Hotell Blå Bloms samarbete, deras resa och de investeringar som gjorts i det nyrenoverade hotellet och nysatsningen i restaurangen. Hotell Blå Blom bjöd även på en fantastisk frukost till alla företagare på plats.

Nästa Frukostakademi är den 22 maj och då gästas den av Sara Wimmercranz - entreprenören, techbolagsinvesteraren och draken från SVT:s Draknästet.

Frukostakademin arrangeras av Värmdö kommun, Nacka kommun, Företagarna Nacka-Värmdö samt Skuru Handboll. Läs mer på frukostakademin.nu Länk till annan webbplats.