Givande möte om en mer levande skärgård

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Kommunen jobbar ständigt tillsammans med näringslivet för en mer levande skärgård – oavsett årstid.

I förra veckan anordnades ett företagsbesök till Nämdö Solvik som är en av Värmdös fem större skärgårdsöar. Här utvecklar entreprenör och VD Olle Nordberg tillsammans med projektledaren Agneta Ekstrand Nämdö Solvik till en plats med allt det som behövs för modernt skärgårdsliv oavsett årstid. Deras vision är en starkare året-runt plats i Nämdöarkilpilagen.

Vintern 2017/2018 förvärvades området och det utifrån tre anledningar, kommunens översiktsplan, dagliga färjeförbindelser året runt och en i anspråkstagen plats i skärgården för boende och verksamhet sedan 1956. Nu startades en tid av projektering och etablering av en femårsplan med en tydlig vision skärgården 2.0.

Tydlig vision för skärgården

Nämdö Solvik utvecklas till en plats med allt det som behövs för ett modernt skärgårdsliv oavsett årstid.

Under besöket anordnades en rundvandring och visning av samtliga verksamheter. Det gavs också tid för samtal kring nuläge, utmaningar och framtid för Värmdö Solvik.

– Det var glädjande att höra Olles positiva upplevelse av kommunens service och bemötande. Det visar verkligen på hur viktigt det är med ett bra samarbete kommun och näringsliv för utvecklingen av en levande skärgård, säger Ulla Rådling näringslivschef Värmdö kommun.