Gustavsgården fick besök av Anna Tenje

2023-03-03

Tre människor som står och pratar framför ett spa-badkar.

Nyligen besökte Anna Tenje (M), äldre- och socialförsäkringsminister, Gustavsgården för att samtala om behov och utmaningar inom äldreomsorgen.

Besöket blev ett tillfälle för chefer inom vård och omsorg att samtala med ministern om behoven av ökade kompetensnivåer inom äldreomsorgen utifrån god och nära vård. Samtalen handlade även om arbetet med att få fler unga personer att välja undersköterskeyrket.

Under besöket visades det nyinvigda SPA-badet upp, som blivit så populärt att det är kö för de boende på Gustavsgården. Anna Tenje fick även se metodrummet som finansierats med statsbidrag för att kunna kompetensutveckla omsorgspersonal i Värmdö, i moment som kräver träning i en trygg utbildningsmiljö.

Besöket blev också ett tillfälle för förvaltningen att berätta om Värmdös vackra skärgård och de logistikutmaningar som skärgården samtidigt innebär för de äldre och för medarbetare. Även Smartare Värmdö diskuterades och hur hela digitaliseringsresan fungerar för den äldre målgruppen. Deltagarna blev under dagen även uppdaterade på det senaste om den nya äldreomsorgslagen och fick slutligen framföra önskemål om långsiktigare statsbidrag.

Det var otroligt givande och ärofyllt för oss att ta emot ministern till en av våra fina verksamheter i kommunen och vi hoppas att hon kommer tillbaka snart, hon hade gärna velat åka båt och hälsat på våra hemtjänstkunder på öarna nästa gång, berättar Johanna Ramstedt, avdelningschef för äldreomsorg egen regi.