Jan Rönnberg blir ny chef för Vård- och omsorgskontoret

Publicerad

Jan Rönnberg. Foto: Magnus Logevik

Jan Rönnberg blir ny kontorschef för vård- och omsorgskontoret i Värmdö. Jan kommer närmast från rollen som avdelningschef för avdelningen för funktionsnedsättning och socialpsykiatri i Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning inom Stockholms stad.

Det är nu klart att Jan Rönnberg blir ny kontorschef för vård- och omsorgskontoret i Värmdö kommun. Jan har en lång erfarenhet av arbete inom kommunal vård och omsorg och kommer närmast från en roll som avdelningschef för avdelningen för funktionsnedsättning och socialpsykiatri i Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning inom Stockholms stad. Jan har tidigare även arbetat som avdelningschef på socialtjänstavdelningen på Östermalms stadsdelsförvaltning med ansvar för stöd och service till personer med funktionsnedsättning, socialpsykiatri, individ och familjeomsorg, ekonomiskt bistånd och vissa arbetsmarknadsåtgärder samt fritidsverksamhet.

– Jan har gedigen erfarenhet av arbete inom vård och omsorg och kommer att spela en nyckelroll i kontorets nästa utvecklingsfas tillsammans med nämnd och skickliga kollegor, säger Cecilia Lejon, kommundirektör.

– Vård- och omsorgsnämnden välkomnar Jan som ny kontorschef. Hans kompetens och erfarenhet kommer vara viktiga i vårt fortsätta arbete med att öka tryggheten och kvalitén inom hela vård- och omsorgsområdet, säger Julia Ekedahl (S), ordförande i Vård- och omsorgsnämnden.

Som kontorschef för Vård- och omsorgskontoret kommer Jan Rönnberg att leda kontoret med särskilt fokus på brukardriven utveckling som svarar upp mot dagens och framtidens behov.

– Jag är ödmjuk och tacksam att ha fått förtroendet för det här uppdraget. Jag ser fram emot att bli en del av det arbete som görs i Värmdö kommun och tillsammans med nämnden och alla kompetenta medarbetare på Vård- och Omsorgskontoret fortsätta det goda utvecklingsarbetet att möta framtida förändringar och utmaningar som kommunal vård och omsorg står inför, säger Jan Rönnberg.

Jan tillträder sin nya tjänst den 6 maj 2024.