Motverkade ensamhet och isolering för våra äldre under jul

Publicerad

Ett rum fyllt med påsar

Det har gjorts många fina initiativ av kommunen och andra denna jul för att uppmärksamma och motverka ensamhet samt isolering hos våra äldre i Värmdö.

Under julen 2020 har flera fina initiativ tagits av kommunen samt andra för att motverka ensamhet och isolering hos äldre kommunmedborgare i Värmdö.

Bland annat gjorde Seniorcenter Diamanten 400 julpåsar till äldre. Hemtjänstsenheterna i Värmdö (både kommunala och privata) samt hemsjukvården hjälpte till att dela ut alla julpåsar. Responsen var överväldigande positiv och många äldre var väldigt tacksamma för sina julpåsar.

”Vi har fått många telefonsamtal från de som mottagit julpåsen, som förmedlat sin tacksamhet och berättat att detta var mycket positivt” säger Josefine Mellström,


Dessutom skedde spelning och sång av Värmdö Local Heros band på Trygghetsboendet Hemmesta. Värmdö Local Heros band stod klockan 11 på julafton, på parkeringen utanför boendet och spela musik. Therese Östermann, personal på Seniorcenter Diamanten, var på plats och tände marschaller.  

På Trygghetsboendet Djurö spelade personalen julmusik för boende samt dela ut julpåsar. De som inte kom till firandet fick sina julpåsar lämnade utanför dörren.

På julafton skänkte även Delselius smörgåsar, tårta och bakelser till personalen och kunderna i hemtjänsten. Vilket vi är enormt tacksamma för!