Se de 151 tävlingsbidragen till nya vattentornet

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Tävlingen om gestaltningen av det nya vattentornet i Hemmesta har lockat många tävlande. Hela 151 tävlingsförslag om hur tornet ska se ut har inkommit och finns nu att ta del av digitalt.

Som en del av detaljplaneprocessen för ett nytt vattentorn i Hemmesta håller Värmdö kommun en allmän projekttävling i samarbete med Sveriges Arkitekter. 151 tävlingsbidrag har inkommit och nu har juryn påbörjat arbetet med att utse en vinnare. Det prisbelönta förslaget kommer att presenteras i slutet av 2023. Byggnationen av vattentornet planeras till 2025–2026.

- Vi är tacksamma och stolta över det stora intresset som tävlingen väcker. Det betyder att vi har en spännande och väl formulerad tävlingsuppgift som lockar många att vilja vara med och gestalta vårt nya vattentorn. Vi kommer nu kunna dra nytta av all den kunskap som tävlingsbidragen representerar i det fortsatta arbetet med att hitta kommunens nya vattentorn och tackar alla tävlande för nedlagt arbete, berättar Värmdös planchef och stadsarkitekt Raad Alwajid.

På Sveriges Arkitekters hemsida kan du se alla 151 bidrag:

Tävling om vattentorn på Värmdö - Sveriges Arkitekter Länk till annan webbplats.

 

På vår hemsida kan du läsa med om detaljplanearbetet:

Hemmesta 11:413, Hemmesta vattentorn - Värmdö kommun (varmdo.se) Länk till annan webbplats.