Stort grattis till årets pedagoger!

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Under fredagen uppmärksammades fyra pedagoger i Värmdö kommun lite extra för sitt viktiga arbete och överraskades med varsin nominering till årets pedagog. Stort grattis till Maria, Malin, Therese och Fredrik!

Årets pedagog är ett pris som har delats ut årligen sedan 2013. Syftet med priset är att lyfta och uppmärksamma pedagogers arbete och att inspirera till en ökad kvalitet i förskola och skola.

2023 års vinnande pedagoger är Maria, Malin, Therese och Fredrik och under fredagen, 24 november överraskades de på sina arbetsplatser med blommor och gratulationer av Utbildningsnämndens ordförande Amie Kronblad (L), Förskolnämndens ordförande Sam Assadi (S), och Cecilia Lindberg (M) 2:e vice ordförande i Förskolnämnden.

– Bästa dagen på året är den dagen vi åker ut till skolorna och avslöjar årets pedagog i de olika kategorierna. Den glädje som pedagogerna spontant uttrycker och den stolthet som eleverna utstrålar över att just deras lärare är utvald i tuff konkurrens med andra duktiga pedagoger är fantastisk att se! Som tidigare år så fortsätter nomineringarna att öka och det är svårt att hitta bara en vinnare bland alla fina och bitvis rörande nomineringar men vi lyckades i år igen att hitta några extraordinära lysande stjärnor som berör eleverna särskilt mycket och som stimulerar till ökat lärande och växande, säger Amie Kronblad (L).

– Värmdö har många fantastiska förskollärare. Priset årets pedagog uppmärksammar deras viktiga arbete och synliggör betydelsen av förskoleundervisningens kvalité för våra barn i Värmdös förskolor, säger Sam Assadi (S).

Vinnarna

Maria Dahlin på Torshälls förskola korades till årets förskolepedagog.

– Årets förskolepedagog Maria Dahlin besitter en förmåga att, oavsett barn, dag eller tidpunkt på dygnet möta alla på samma villkor. Hon har en förmåga att utmana barnen till att utvecklas och skapar alltid en vi-känsla i barngrupperna, säger Sam Assadi (S).

Malin Thorén på Ekedalsskolan var en av de som tog hem utmärkelsen.

– Malin går långt utöver sitt uppdrag, alltid redo att inspirera och stödja varje elev på deras individuella resa mot kunskap och förståelse. Malin är den sortens pedagog som förkroppsligar vad det innebär att vara en lärare. Genom sitt hjärta av guld och starka yrkesmässiga kompetens är Malin en pärla i vårt utbildningssystem, säger Amie Kronblad (L).

Therese Lind på Hemmestaskolan blev även hon en vinnare av den fina utmärkelsen.

– Therese är en fantastisk pedagog som stöttar och ser sina elever. Hon gör matte och NO till roliga ämnen med sin inspirerande undervisning. Therese finns för barnen, lyssnar på dem och skapar relationer och gör så att alla barn känner sig sedda och förstådda, säger Amie Kronblad (L).

Fredrik Freud på Djuröskolan blev även han en vinnare.

– Fredrik är den bästa läraren, som förstår sina elever, har en elevnära undervisning och gör undervisningen levande och rolig. Hans lektioner är inspirerande, nytänkande och anpassade till elevernas digitala värld. Fredrik skapar en otrolig trygghet för sina elever och utmanar dem på ett motiverat sätt och uppvisar alltid en stark värdegrund, säger Amie Kronblad (L).

Stort grattis till alla vinnare och ett ännu större tack för allt ni gör för barn och ungdomar!