VärmdöBostäder välkomnar nya hyresgäster i Brunn Centrum

2023-03-01

Bild på två män som står framför porten till ett nybyggt hyrehus.

Nu påbörjas inflyttningen i VärmdöBostäders nybyggda kvarter i Brunn Centrum på Ingarö.

Det nya kvarteret består av sex fyravåningshus med 132 lägenheter, som samtliga har förmedlats via Bostadsförmedlingen i Stockholm samt genom VärmdöBostäders internkö för befintliga hyresgäster.

Vi är väldigt glada och stolta över att äntligen kunna välkomna hyresgästerna. Detta är ett projekt som har pågått under många år och det känns fantastiskt att det nu står färdigt med så gott resultat. Kvarteret kommer att lyfta hela närområdets attraktivitet och med handelstorget tillskapar vi en tydligare centrumkärna i Brunn. Uthyrningen har gått mycket bra och vi kan erbjuda mycket fina lägenheter till rimliga hyresnivåer tack vare investeringsstödet som erhållits för projektet, säger Kenneth Claesson, VD på VärmdöBostäder.

I fastigheterna finns även fem kommersiella lokaler i anslutning till torget, varav två är planerade för restaurang- eller caféverksamhet. Uthyrning av lokalerna pågår och verksamheterna förväntas börja etablera sig senast till hösten.

Äntligen är det dags för inflyttning. VärmdöBostäder är kommunens viktigaste verktyg för att säkerställa en lokal bostadsmarknad som också erbjuder hyresrätter. Med kvarteret i Brunn får vi ett viktigt tillskott och det stora intresset visar att det här är efterfrågat och attraktivt. Jag hoppas att alla nya i kvarteret ska trivas, säger Carl Kangas, kommunstyrelsens ordförande.


Läs mer om projektet på VärmdöBostäders webbplats.

VärmdöBostäders webbplats Länk till annan webbplats.