Företagsträffar

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Näringslivet i Värmdö har en god utveckling i lönsamhet och tillväxt. Det visar Bisnodes analys som presenterades på årets första företagarträff den 10 februari.

Flera gånger per år bjuder kommunen in till företagarträffar, ofta frukost- eller lunchträffar. Träffarna brukar innehålla ett tema och en blandning av inspiration, information, dialog och kunskap. Träffarna fungerar som en lokal mötesplats för kommun, näringsliv och andra intressenter.

Den 10 februari arrangerades årets första företagarträff, som sändes digitalt från kommunhuset. Under träffen presenterade Bisnode en analys om hur näringslivet ser ut i Värmdö, och det diskuterades bl.a. hur tillväxten ser ut, vilka branscher som växer och hur branschbalanser ser ut.

Deshira Flankör, Cecilia Lejon och Marcus Nybom var med på plats.

Näringslivet i Värmdö har jättestor betydelse för Värmdö kommun. Det är hela 38% av skatteintäkterna till kommunen som kommer från företagen. De är enormt viktiga och bidrar till kommunens utveckling och välfärd.” säger Deshira Flankör.

Träffarna är en av många aktiviteter som Värmdö kommun gör för näringslivet.

Näringslivet i Värmdö växer snabbare både gällande antal anställda och antal bolag än Sverigemedel. Det är bra. Vårt uppdrag som förvaltning är att vara vårt bästa möjliga, ju bättre vi är på att vara kommun, desto större möjligheter har vi att möta företagens behov och förutsättningar” säger Cecilia Lejon.

 Analysen visar att näringslivet i Värmdö har en bra utveckling i både lönsamhet och tillväxt, vilket är extra kul att se med anledning av pandemin då många företag har haft det väldigt tufft. Nu när restriktionerna har släppt ser jag fram emot att få möta företagen på våra olika aktiviteter och mötesplatser igen.” säger Marcus Nybom.

Missade du företagarträffen den 10 februari?

Här kan du se sändningen i efterhand.

Vill du ha näringslivsinformation och inbjudningar till kommande företagarträffar? Det kan du enkelt få genom att mejla foretag@varmdo.se