Luften är fri - Friluftslivets år 2021: Mer fågelskådning!

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Missade du chansen att spana på vinterfåglar i januari? Lugn, i helgen finns en ny chans!

Värmdö Fågelklubb bjuder återigen in till eventet ”Vinterfåglar i Farstaområdet”, lördag 27 februari. Eventet utgörs av en promenad i Farstaområdet där det kommer skådas vinterfåglar som uppehåller sig i vattnet, i skogen, i trädgårdar och vid fågelmatningar m.m. i området. Samling i Gustavsberg hamn kl. 08.00, gärna med eget fika och egen kikare. Eventet, som passar alla inklusive barnfamiljer, beräknas avslutas senast kl. 12.00 (men längd går att anpassa själv).

Läs mer om eventet och anmäl dig via Värmdö Fågelklubb senast den 26 jan:

Anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


För att minska risken för smittspridning är det viktigt att komma ihåg att hålla avstånd, inte låna varandras utrustning, inte samåka till eventet med människor utanför ditt eget hushåll, samt att endast fågelskåda symtomfri. Läs gärna mer om klubbens förhållningsregler i relation till Covid-19 via länken över.


Luften är fri är ett projekt som leds av Svenskt Friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket. Projektet syftar till att få fler människor att prova friluftsliv och långsiktigt fortsätta samt öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten. Under friluftslivets år 2021 kommer varje månad ha olika teman, för att belysa friluftslivets olika delar. Februaris tema är Inspiratör friluftsliv. Under året kommer det att bjudas på allt från tips och råd, till aktiviteter och uppmaningar, och som vi kommer uppmärksamma i våra kanaler.

Forskning visar att friluftsliv förbättrar folkhälsan, stärker samhällsekonomin och ökar välfärden. Och det finns något som passar alla! Värmdö kommun är redo för Friluftslivets år 2021; Du hänger väl på?

All info om konceptet Friluftslivets år 2021 - Luften är fri hittar du här:

Luften är fri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Bild: Värmdö Fågelklubb.