Mona Ekesryd - en av slutkandidaterna till årets nyskapande chef

Publicerad

Mona Ekesryd nominerad till Årets nyskapande chef

Mona Ekesryd, chef för HUB utveckling och innovation, är inte bara nominerad till årets nyskapade chef utan även en av slutkandidaterna till priset.

Priset Årets nyskapande chef är instiftat av tidningen Offentliga Affärer med mål att prisa de som gjort ett extra utvecklingsarbete kring organisationsutveckling eller digitalisering som förbättrat organisationen. Mona Ekesryd, chef för HUB utveckling och innovation på Värmdö kommun, är både nominerad och nu en av slutkandidaterna.

Jag är såklart jätteglad. Det är fem till som är nominerade, som också gör skillnad varje dag i sina respektive uppdrag, och det är hedrande att vara en av dem.

Mona Ekesryd tror att hennes driv, utvecklingsorientering och vilja att göra skillnad är bakgrunden till att hon har blivit nominerad.

Att jobba med skattemedel är och bör vara ett hedersuppdrag för alla inom offentlig sektor. Vi är skyldiga att göra skillnad för varje krona, vilket innebär att du måste ifrågasätta ditt agerande hela tiden och följa med din omvärld – det vill säga, de vi är till för, nämligen medborgare, företag och besökare.

Mona Ekesryd är samtidigt tydlig med att hon inte hade kunnat bli nominerad och inte kunnat använda samma utvecklingsdriv utan delegering och det fina samarbetet i Värmdö kommun för att göra kommunen smartare.

Jag gör verkligen inte det här ensam. Det enda sättet att lyckas på är att göra det tillsammans.

Varmt grattis till nomineringen Mona Ekesryd. All lycka till!

Motivering till nomineringen:

I rollen som HUB-master i Värmdö driver Mona Ekesryd i samarbete med kommundirektören ett spännande utvecklingsarbete. En kommunal verksamhet som ska ge resultat på riktigt och visar att kommuner kan förändra och förändras! Hennes övertygelse är att en ledare behöver tycka om människor och se dem växa. Att vara ledare är ingen ensamsegling! När Mona Ekesryd delegerar gör hon det till 100 procent, annars är delegationen inte fullständig.

Priset delas ut i Lund kvällen den 6 april.