Studieresa med Värmdö kommuns drönarprojekt

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Med drönarprojektet har Malin Sträng, Kart- och GIS-chef i Värmdö kommun tilldelats priset som årets förnyare 2021 av Aveki (tidigare VA-utveckling) för sitt arbete med ett drönarprojekt.

Tack vare priset som årets förnyare har Malin haft möjligheten att göra en resa genom norra Sverige och Norge. Resan gjordes tillsammans med Mikael Johansson, Aveki. I Sverige besökte de Sundsvall och Umeå kommuner. Sundsvall har visat intresse att testa att mäta med metodiken som kommunen har arbetat fram i projekt drönargränser. I Bodö presenterade de projektet på en konferens. De hade även deltagit i ett mycket intressant studiebesök vid Norska Kartverket. Veckan avslutades med att de skidade till ett Riksröse vid Storlien.

Det har varit fantastiskt, lärorikt och inspirerande att möta andra som arbetar med samma frågor. Förhoppningsvis har Värmdö kommun inspirerat de vi haft möjlighet att träffa, säger Malin Sträng.

Drönarprojektet är en del av kommunens arbete att digitalisera samhällsbyggnadsprocessen och är en metod för att snabbare få bättre kvalitet på fastighetsgränserna i kartan.

Jag är glad över att Värmdö kommun driver på i frågor som rör utveckling av verksamhet i syfte att förenkla och tillgängliggöra för medborgare. Malin är en av Värmdös många engagerade och innovativa medarbetare och jag är stolt över att ha henne i vår organisation, säger Cecilia Lejon, kommunaldirektör, Värmdö kommun.