Värmdös företagare bjuds in till samtal om Ukraina

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Värmdös arbetsgivare! 29 mars vill vi samtala om arbetstillfällen med anledning av läget i Ukraina.

Situationen i Ukraina innebär att människor tvingas lämna sina hem och fly till andra delar av Europa. Många ukrainska flyktingar har redan kommit till Sverige och Värmdö, och fler är på väg.

Vi står inför en stor utmaning de kommande veckorna och månaderna med att hjälpa de ukrainska flyktingar som behöver en trygg plats att bo och verka i. Hur länge de kommer att bo i Värmdö vet vi inte, men sannolikt kommer det att dröja innan de kan återvända till Ukraina och därför ska vi se till att de får ett så bra mottagande som möjligt. Näringslivet i Värmdö har en avgörande betydelse i arbetsmarknaden i vanliga fall och vi hoppas att de ska kunna göra skillnad även för de ukrainska flyktingarna som behöver ett arbete för att kunna stå på egna ben" säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nu vill vi träffa dig som är företagare eller annan arbetsgivare på Värmdö för att förutsättningslöst diskutera arbetstillfällen, möjlig sysselsättning och andra öppningar för de nyanlända från Ukraina.

Från Värmdö kommun deltar bland andra Kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör och kommundirektör Cecilia Lejon.

Välkommen


När? Tisdag 29 mars kl 18.00

Var? Värmdösalen, Skogsbovägen 9-11 i Gustavsberg.


Föranmälan krävs. Begränsat antal platser. Kom i tid.

Anmäl dig här