Artipelag inviger nybyggd strandpromenad – välkomnar alla på hjul.


Mall för nyhetsbild

Äntligen är utbyggnaden av strandpromenaden på Artipelag färdig. Utöver förlängningen ner till Solar Egg har strandpromenadens lutning justeras så att det är lättare att färdas med rullstol, rullator, permobil och barnvagn. Den förlängda strandpromenaden innebär en ökad tillgänglighet för rörelsehindrade. Nu har alla möjlighet att uppleva naturen och konsten på Artipelag.

Den 7 maj välkomnar Artipelag alla på hjul till invigningen av den utbyggda strandpromenaden. Klockan 14:00 samlas vi på parkering Lillemor för att klippa bandet och inviga strandpromenaden i lärkträ som under 2023 utökats med en avstickare ner till Bigert och Bergströms skulptur Solar Egg. Efter invigningen är alla välkomna att färdas på den vackra strandpromenaden på ca. 1 km, genom skogen, utmed strandkanten och över klipporna. En konstvärd följer med och berättar om några utvalda skulpturer ur utställningen Skulptur i natur och grundaren Björn Jakobson sitter vid Artipelags huvudkontor bredvid Solar Egg och berättar historien om Artipelag.

Dagen avslutas med att Artipelag bjuder på fika i Bådan Café & Konditori. Under dagen har alla på hjul fri entré till konsthallen där den kritkerrosade utställningen No Life Lost med Berlinde De Bruyckere just nu visas.

Mer info Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.-
Artipelag, parkering Lillemor