Beautiful Minds

Youth and Care i Nacka AB driver daglig verksamheten Beautiful Minds.

Vi strävar efter att ge våra deltagare en meningsfull sysselsättning som känns stimulerande och leder till personlig utveckling. Varje deltagare är en unik individ vars intressen och behov ska mötas utifrån individuella mål och förutsättningar. Vår drivkraft är att inspirera varje deltagare att känna meningsfullhet och se sin egen utveckling. Vår verksamhet lägger stort fokus på att möjliggöra för våra deltagare att ta vidare steg ut i arbetslivet. Detta kan innebära allt från att prova på arbeten på våra interna arbetsplatser och inneverksamhet till att söka praktikplatser och få stöttning i sökande efter olika former av anställningar.

Vår dagliga verksamhet är uppbyggd på en modell i fyra steg som syftar till att deltagaren får möjlighet att utvecklas utifrån sin egen förmåga:

  1. Prova på: Med stöd av handledare får du möjlighet att prova på olika arbetsuppgifter inom områden som t.ex. trädgård, snickeri, återvinning och textil. Det här steget innehåller också kartläggning.
  2. Arbetsträna: När du är redo för nästa steg har vi ett stort antal interna arbetsplatser där du kan få arbetsträna i nära kontakt med dina handledare på Beautiful Mind´s.
  3. Praktik: När och om du känner dig redo att prova på ett arbete utanför BM så stöttar vi dig att hitta en praktikplats.
  4. Anställning: Om din målsättning är att försöka ta dig ut på arbetsmarknaden och få en anställning med en lön så stöttar vi dig i att nå detta mål.

Dagliga verksamheten har en arbetskonsulent knuten till sig som stöttar personer på väg ut i arbete. Vi har även anställda på företaget med stor erfarenhet som SIUS-konsulent vilket utgör ett extra stöd för dig som ska ut på praktik. Vi har ett flertal interna arbetsträningsplatser där deltagaren kan prova på olika arbetsmoment som t.ex. butik med tillhörande lager, snickeri, återbruk och trädgårdsgrupp.

Lokaler

Lokalerna finns i Fisksätra marina och nås lätt från Nacka, Värmdö och Slussen. Saltsjöbanan stannar ca 150 meter från den dagliga verksamheten. Även busstation finns ca 150 meter bort. Mycket god tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Lokalerna nås med hiss och det finns även ramp.


Adress: Brantvägen 3. 133 42 Saltsjöbaden

Verksamhetschef

Christer Hammar

Tel: 070-744 37 00

E-post: christer.hammar@youthandcare.se

 

Samordnare

Anneli Fall

Tel. 070-166 99 91

E-post: anneli.fall@youthandcare.se


Hemsida:


Beautiful Minds Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Antal platser: 50 stycken

Målgrupp: Vuxna personer inom autismspektrum samt med lindrig utvecklingsstörning. Personkrets 1.