Björknäs daglig verksamhet

Drivs av: Nacka kommun
Björknäs daglig verksamhet vänder sig till kunder som har en måttlig till grav intellektuell funktionsnedsättning och behöver omfattande stöd i den dagliga sysselsättningen och omvårdnaden. Flera kunder har också omfattande fysiska funktionsnedsättningar.

Björknäs daglig verksamhet arbetar med fokus på det friska hos varje kund och vill erbjuda en trygg och stimulerande miljö. Aktiviteter som verksamheten erbjuder är bland annat sittande/stående dans, musikgympa, temamusik, temapromenader, matlagning, återvinning och bild och form. En central del av verksamheten är de så kallade sinnesrummen; djungelrummet med porlande fontän, fågelkvitter och sidenlianer samt skärgårdsrummet med hammock, tjärdoft, stjärnhimmel och havets brus. Det finns också en upplevelsebana som kan köras självständigt genom med en slingstyrd elrullstol.

Genom att ofta röra sig i samhället, göra utflykter och åka kollektivtrafik främjas kundernas delaktighet i samhället. Verksamheten brukar bland annat segla med Skota hem, åka skridskokälke och delta i Lidingörullet. Eller bara ge sig ut i naturen med picknickkorgen. Varje år anordnas ett eget sommar-OS med inställningen att alla kan vara med!

Lokaler

Björknäs daglig verksamhet är inrymt i ett flervåningshus centralt i Björknäs centrum, i Nacka kommun, med närhet till både kommunikationer och naturområden. Lokalerna består bland annat av samlingsrum, upplevelserum med olika teman, gymnastikrum, balkong med odlingar och kök där maten tillagas från grunden tillsammans med kunderna.

Särskild inriktning:

Verksamheten arbetar utifrån tydliggörande pedagogik och kompletterande kommunikation (AKK), där förutsägbarhet och igenkännande skapar trygghet för kunderna. Inom verksamheten finns kompetens om olika typer av funktionsnedsättningar och diagnoser, bland annat Retts syndrom. Verksamheten har tillgång till stödpedagog och terapihund.


Verksamhetschef: Maria Kylander

08-718 99 64

maria.kylander@nacka.se

Björknäs daglig verksamhet | Nacka kommun Länk till annan webbplats.

Hemsida: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Målgrupp: Vuxna personer enligt personkrets 1 LSS (1 § p. 1 LSS).