Misa Nacka

Drivs av Misa AB

Misa är en arbetsinriktad daglig verksamhet. Vi vänder oss till dig med diagnos inom högfungerande AST (Autismspektrumtillstånd) och/eller en intellektuell funktionsnedsättning. De flesta som väljer Misa vill närma sig arbetslivet. När du börjar, får du en egen arbetskonsulent. Tillsammans kartlägger vi dina kunskaper, resurser och starka sidor. Sen matchas du mot arbetsplatser och arbetsuppgifter som passar dina önskemål och behov. Ni gör studiebesök på olika arbetsplatser och du kan prova att praktisera på en eller flera av dem. Vid behov finns vi med som stöd på arbetsplatsen för att minimera eventuella svårigheter som du kan ha. Du bestämmer dina egna mål och vi stöttar dig med planering för att nå dom. Om ditt mål är anställning blir det också vårt mål

Din arbetskonsulent är van vid att arbeta ute i samhället. Har du svårt att ta dig till oss kan vi möta dig på annan plats som passar dig bättre. I Gustavsberg finns exempelvis förutsättningar att ha möten på biblioteket eller så träffas ni någonstans i ditt närområde för en promenad. En så kallad ”Walk and Talk”.

Utöver att vi arbetar med dina egna mål erbjuder vi också aktiviteter i grupp. I Gustavsberg har vi samarbete med tennisklubben GTK och spelar badminton en gång i veckan. Vi har också startat upp en grupp som spelar Padel vid Värmdö Marknad. I samarbete med biblioteket i Gustavsberg erbjuder vi kulturaktiviteter.

På Södermalm finns Misa Katarina där vi har yoga, SET-grupp och även mer socialt inriktade aktiviteter. Det finns också möjlighet att gå kurser i programmering och spelutveckling i samarbete med Misa IT och konstinriktade kurser i samarbete med Misa Konst och Grafik.

Många av dessa aktiviteter går utmärkt att kombinera med egen praktik på arbetsplats och kan ses som ett komplement för att få en stimulerande och utvecklande vardag. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om de aktiviteter vi erbjuder.

Lokaler

Misa Nacka ligger på Cylindervägen 20, plan 5. Lokalen är anpassad för personer med funktionshinder. Lokalen är belägen i nära stadsmiljö med stor närhet till all slags samhällsservice och allmänna kommunikationer. Flertalet bussar stannar i närheten och det tar 5 minuter att gå från närmsta busshållplats som är Nacka Strand. I direkt anslutning till Cylindervägen 20 finns parkeringsgarage för dig som kommer med bil.


Adress:

Cylindervägen 20

131 52 Nacka Strand

Verksamhetsansvarig: Per K Paulsen

Telefon: 070 776 08 15

Epost: per.paulsen@misa.se

Hemsida:

Misa Nacka Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Antal platser: 85 platser

Målgrupp: Vi vänder oss till dig med Autism / autismliknande tillstånd och eller lindrig utvecklingsstörning / funktionsnedsättning. Personkrets 1.