Natur och kultur daglig verksamhet /EKO

Natur och kultur daglig verksamhet vänder sig främst till kunder med lindrig till måttlig intellektuell funktionsnedsättning och/eller autism/autismspektrumdiagnos. Drivs av: Nacka kommun

Natur och kultur daglig verksamhet erbjuder en stor bredd av aktiviteter inom de två huvudområdena natur och kultur. Kunderna kan välja på aktivitetsgrupper inom bland annat djur och natur, miljöarbete, musik, film, teater, bild och form, snickeri samt storkök och matlagning. I verksamheten finns en komplett musikstudio där både musik och film produceras från grunden.

Verksamheten har ett samarbete med Nyckelvikens naturreservat dit en grupp kunder åker två gånger i veckan och arbetar med djurskötsel och naturvård. I storköket lagar en grupp kunder lunch till cirka 50 personer dagligen, både till den egna verksamheten och till några närliggande verksamheter. Det blir husman, vegetariskt och rätter med teman från olika länder. Och ekologiska råvaror väljs så ofta det går.

Lokaler

Natur och kultur daglig verksamhet är beläget i Kummelbergets industriområde i Nacka, med goda bussförbindelser till och från Värmdö och Slussen. Verksamheten har rymliga och tillgänglighetsanspassade lokaler med stora och funktionella rum. I direkt anslutning till lokalerna finns en liten täppa och trädgårdsmöbler där kunderna odlar egna blommor och grönsaker. Verksamheten har tillgång till en minibuss och gör ofta utflykter till exempelvis Myrsjön, Trollsjön, Björnö naturreservat och Ingarö.

Särskild inriktning:

Verksamheten arbetar utifrån tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Flera medarbetare har nyligen utbildat sig i tecken som stöd. Bland medarbetarna finns en musikpedagog. Verksamheten har tillgång till stödpedagog och terapihund.


Adress: Svarvarvägen 1, 132 38 Saltsjö-Boo

Verksamhetschef biträdande: Pernilla Nordén

08-718 94 37

Verksamhetschef: Maria Kylander

08-718 99 64

maria.kylander@nacka.se

Natur och kultur daglig verksamhet i Nacka | Nacka kommun Länk till annan webbplats.

 

Hemsida: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Målgrupp: Vuxna personer enligt personkrets 1 LSS (1 § p. 1 LSS).