Senaste nytt om kulturhuset

Här hittar du alla nyheter och uppdateringar för det nya kulturhuset.

Uppdaterad 4 december 2023

I kulturhuset är det full aktivitet och just nu fortsätter arbetet med installation av el, VVS, sprinkler och belysningsmontage. Det förbereds även för fast inredning, golvläggning och montering av dörrar.

Kulturhusets pentry är levererat och har börjat komma på plats och det förbereds yta för konstnären Evelina Dovstens konst som ska få pryda en vägg i entrén. I övrigt arbetas det för fullt med fönstermontage, ventilation, isolering och målning av tak.

Uppdaterad 6 november 2023

Planeringen och byggnationerna av kulturhuset fortsätter. Just nu pågår installationer samt målning av ytskikt. Byggnation av ”hus i hus” sker också nu, vilket innebär att mindre hus för mötesrum byggs inne i den stora lokalen.

Parallellt fortsätter planeringen av kulturhusets verksamhet, inredning och inköp.

Uppdaterad 3 oktober 2023

Kulturhuset sjuder av verksamhet och byggnationerna är i gång för fullt. Det pågår även ett intensivt planeringsarbete både kring den verksamhet som ska ta plats i lokalerna när dörrarna öppnar i början på sommaren 2024, samt kring inredning och inköp av material och möbler.

Just nu kommer innerväggar och trästommar på plats, och installationer är i gång av el, värme och sprinkler. Det målas även ytskikt, monteras takfönster och ventilation.

Under kommande månader fortsätter både byggnationer, planering och arbetet med att inreda kulturhuset.

Uppdaterad 9 september 2023

Byggarbetet fortsätter med intallation av el, sprinkler och rör. Just nu pågår även gipsarbeten, målning, slipning av betong samt montering av akustikabsorbenter i tak.

Fler fönster kommer på plats och kompletterande tak- och ytskiktsarbeten är i gång.

Byggnationerna fortsätter under hela hösten.

 

Uppdaterad 18 augusti 2023

Nu är produktionen i gång ordentligt och vårt nya kulturhus tar sakta form.

Under sommaren har fokus varit på byggnation av lättväggar, installation av el och VVS samt slipning av betonggolv, trappor, ramper och bjälklag. Taket har även målats och fönster har kommit på plats.

Byggnationerna pågår under hela hösten.

 

 

Uppdaterad 15 juni 2023

Tack till alla som kom förbi och tittade och tyckte till om kulturhuset under Värmdöfestivalen! Många lämnade önskemål om vad som ska finnas att göra i huset och alla önskemål samlades på önskeväggen.

Under festivalen hölls även en invigningsceremoni för produktionen av det nya kulturhuset. Kommunstyrelsens ordförande Carl Kangas klippte bandet och tal hölls av Giovanna Jörgensen, kultur- och bibliotekschef, samt av Miranda Ahlers, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Produktionen av kulturhuset har nu gått in i bygghandlingsperioden, i vilken allt inne i lokalerna ska byggas. Byggentreprenör Cavada tar nu vid efter Landia.

 

Uppdaterad 31 maj 2023

Den 3 juni kl. 11 hålls en invigningsceremoni för det första spadtaget i byggnationen av det nya kulturhuset. Det firas med dansuppträdanden och tal på Tyra Lundgrens väg 19 i Gustavsberg.

Lokalerna är sedan öppna för visning 11-16 både lördag och söndag. Under söndagen håller dessutom Porslinsmuseets vänner kortare vandringar vid kl. 13 och 14. Besökare får möjlighet att titta in i lokalerna, se bilder och materialprover samt ställa frågor och komma med idéer. Läs- och skaparbussen är också på plats med blandade aktiviteter.

 

Uppdaterad 22 december 2022

Under hösten utlyste vi ett gestaltningsuppdrag för det nya Kulturhuset där vi sökte en eller fler konstnärer med ett starkt personligt uttryck, och uppdraget har nu gått till konstnären Evelina Dovsten. Platsen för Evelinas konst kommer att vara den murade tegelväggen i Kulturhusets entré.

Läs mer om uppdraget

 

Uppdaterad 21 oktober 2022

I samband med det nya kulturhuset utlyser vi ett gestaltningsuppdrag där flera konstnärer har möjlighet att delta. Vi söker en eller flera konstnärer med ett starkt personligt uttryck, som med sin konst vill utveckla miljön och bidra till ett välkomnande och fantasifullt uttryck för kulturhusets besökare och som talar till alla åldrar.

Läs mer om gestaltningsuppdraget

 

Uppdaterad 9 december 2022

Just nu pågår kommunens projektering av det nya Kulturhuset parallellt med att den nya fastighetsägaren Landia genomför förberedande arbete med grundläggande arbete med stomme och installationer inför kommunens planerade hyresgästanpassning. Preliminär produktionsstart är våren 2023, produktionen beräknas pågå under 7-9 månader.