VKung

I Värmdö kommuns arbete med ungas inflytande spelar ungdomsrådet VKung en avgörande roll. Inga andra än unga bör vara språkrör för ungas röster.

VKung är Värmdös ungdomsråd. Ungdomsrådet startades med syftet att skapa en väg mellan unga och politiker i kommunen, då det upplevdes att det fanns många bra förslag och idéer som aldrig blev verklighet på grund av bristande kommunikation.

En av VKung:s viktigaste uppgifter är just det; att se till att unga Värmdöbor blir hörda hos de som har makten i Värmdö. Alla som vill är välkomna att vara med. Det enda som krävs är att du är mellan 13-25 år och bor eller går i skolan i Värmdö kommun. Som medlem i VKung utgår även lön när du är med och utvecklar kommunen.

Vad gör vi i VKung?

Vi i VKung organiserar olika typer av dialoger mellan unga, politiker och tjänstepersoner, som exempelvis ungdomsting, elevrådskonferenser, paneldebatter och enkätundersökningar. Men framförallt är vi med och driver de frågor och initiativ som finns bland oss ungdomar, för att få med vårt perspektiv i de beslut som berör just oss.

Vill du vara med och påverka?

Skicka namn, ålder, kontaktuppgifter (telefonnummer eller mejladress) och en kort text om varför just du vill vara med och påverka till ungivarmdo@varmdo.se


För mer information, kontakta:

Emilia Eriksson
Vikarierande ungdomssamordnare
08-57047547
emilia.eriksson2@varmdo.se


VKung- Värmdös ungdomsråd på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster