Djurö skola

Djurö skola ligger precis vid havet. Här har vi egen skolbrygga, ett båthus med kanoter och segeljollar. Vi använder närheten till havet, naturen och skogen flitigt i undervisningen.

Fakta

Antal elever: ca 340
Årskurser: F-9
Eget kök: Ja
Elevhälsa: Ja
Fritids: Ja

Tillsammans med Runmarö, Möja och Svartsö ingår Djurö skola i rektorsområdet Värmdö skärgårdsskolor. Skolorna vänder sig till alla barn och ungdomar på Fågelbrolandet och öarna utan broförbindelse. Skärgårdsskolorna har ett tätt samarbete med varandra, och hos oss på Djurö skola hålls undervisningen i de praktisk-estetiska ämnena för årskurs 6-9 för alla skärgårdsskolorna.

Hav och natur som lärmiljö

Vår skärgårdsprofil innebär att våra elever redan från förskoleklass får lära sig om, och ta del av, vår unika skärgård. I lågstadiet besöker eleverna Sandhamn för att lära sig mer om Sandöns spännande historia och vi gör även en cykelutflykt på Runmarö. I mellanstadiet paddlar vi till en närbelägen ö och övernattar och på högstadiet genomför vi skutsegling med övernattning på fartyget. Närheten till hav och natur på Djurö skola gör att vi har möjlighet att använda naturen som lärmiljö.

Hantverkshus, idrottshall och Djurö bibliotek

Förutom närheten till naturen och havet har vi en härlig nyrenoverad skolgård som eleverna själva har varit med och utformat med bland annat klätterställningar, basketkorgar och pingisbord.

Skolan i sig består av flera hus och vi har fantastiska slöjd- och bildsalar i vårt så kallade hantverkshus och en välutrustad idrottshall med spegelsal och klättervägg. Skolan ligger i samma byggnad som Djurö bibliotek, och biblioteket är en viktig del i vår undervisning.

Vår vision

"Här får jag vara den jag är, växa, utvecklas och lära för livet. Tillsammans bygger vi broar mellan öar, människor och verksamheter."

Förberedelseklass för nyanlända

Djurö skola har även en förberedelseklass för nyanlända elever, från årskurs 1 till 9.

En del av Värmdö skärgårdsskolor.

Här kan du läsa mer om Värmdö skärgårdsskolor.

Kontakt

E-post: varmdoskargardsskolor@varmdo.se

Telefon: 08-570 486 00

Rektor: Maria Niläng, maria.nilang@varmdo.se

Adress: Sollenkrokavägen 41, 139 73 Djurhamn