Energi, uppvärmning

Värmdö kommun vill skapa förutsättningar för verksamma och boende i Värmdö kommun att göra energi- och klimatsmarta val. Vi erbjuder därför kostnadsfri energirådgivning!

Om energi- och klimatrådgivningen

Energi- och klimatrådgivningen hjälper dig med experttips och råd - opartiskt och kostnadsfritt.

Värmdö kommun har två energi- och klimatrådgivare. De bistår Värmdö kommuns invånare genom webben eller via telefon och ger opartiska och kostnadsfria råd om hur du kan påverka din energianvändning och hur du ska göra för att påverka miljön så lite som möjligt.

Rådgivningen riktar sig till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag/organisationer.

Telefon 08-29 11 29,
vardagar kl. 09:00–12:00 och 13:00–16:00.

Energi- och klimatrådgivningen är ett samarbete mellan 27 kommuner i Stockholmsregionen som servar 1,8 miljoner invånare med opartiska energiråd, finansierat av statliga bidrag via Energimyndigheten. Vi som svarar på dina frågor är utbildade energi- och klimatrådgivare.

Till energirådgivningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Energi & klimat rådgivningen

Energideklaration

Energideklaration är en redovisning av varje fastighets sätt att använda energi. Den visar hur mycket energi en byggnad förbrukar jämfört med andra. En energideklaration ska innehålla uppgifter om byggnadens energiprestanda, ventilationskontroll och eventuell radonmätning som har utförts i byggnaden.

När en bostad säljs eller hyrs ut ska energiprestandan tydligt anges i annonsen. Om säljaren inte kan visa en energideklaration, får köparen senast sex månader efter tillträde upprätta en energideklaration på säljarens bekostnad.

En energideklaration ska alltid göras av en oberoende expert som är certifierad. Energideklarationen gäller sedan i tio år. De certifierade energideklarationskonsulterna hittar du i Boverkets registerlänk till annan webbplats.

Vill du veta mer om kommunens långsiktiga arbete?

Kommunen har tagit fram en energi- och klimatpolicy vars syfte är att effektivisera energianvändningen och minska påverkan på klimatet.

Energi- och klimatpolicy

Till Energirådgivningens Solkartalänk till annan webbplats