Om projektet

Gustavsberg befinner sig nu i en spännande och expansiv utvecklingsfas. Cirka 4 000 nya bostäder byggs i kulturhistorisk miljö nära skog och hav.

I kartan nedan visas de detaljplaner som har fått laga kraft i gul färg och den bebyggelse som är i ett planeringsskede i orange färg (klicka på kartan för att förstora). Den bebyggelse som är i ett planeringsskede visar ungefärlig omfattning och ungefärlig placering på den planerade bebyggelsen. Exakt placering av bebyggelsen kommer att bestämmas i respektive områdes detaljplaneprocess.

Läs mer om detaljplaner på varmdo.se

Masterplan - karta med faktabubblorFörstora bilden

Klicka på kartan för att förstora den

Delområden

Utvecklingen av Gustavsberg är indelat i olika delområden, inom vilka Gustavsbergsprojektet har uppdrag att ta fram detaljplaner. Områdena är: Gustavsbergs centrum, Vattentornsberget, Kvarnbergsterrassen, Kråkberget, Porslinskvarteren, Stallet, Gustavsbergs hamn, Mariaterrassen, Stadsparken, Strandvik, Seglarbyn och Äventyrsleken.

För Porslinskvarteren, Stallet, Mariaterrassen, Strandvik, Seglarbyn och Äventyrsleken har detaljplanerna tagits fram och fått laga kraft.

Ytterligare utveckling

Gustavsbergsprojektet kommer inte bara att innebära utveckling av nya bostadsområden - även trafik, parker och annat kommer att genomgå en förändring.

Snabba fakta

Antal nya bostäder i hela området: Cirka 4000, främst i flerbostadshus.

Antal nya invånare: Omkring 10 000.

Färdigt: Hela området cirka år 2040.

Prenumerera på nyhetsbrev om Gustavsbergsprojektet

Genom att lämna din e-postadress kommer du att få nyhetsbrevet mejlat till dig när det finns tillgängligt. Nyhetsbreven skickas ut när projektet har information att kommunicera och tiden mellan nyhetsbreven kan därför variera. Har du en gång anmält dig finns du med i vår mejllista och behöver inte anmäla dig på nytt. Mer om hur Värmdö kommun behandlar personuppgifter.

Din e-post
Din e-post